Tiedote perheohjaajilta

Alkuvuoden tervehdys perheohjaajilta.

Meitä työskentelee täällä nyt taas syksyn vajauksen jälkeen kolme työntekijää ja samalla toimintatavalla mennään kuin ennenkin. Uutena työntekijänä äitiysloman sijaisena on maanantaina aloittanut Virpi Maakanen.

Fyysisesti sijaintimme muuttui loppuvuodesta 2016 perheneuvolan kanssa samoihin tiloihin Mantan patsaan taa osoitteeseen Itsenäisyydentie 2C, 38200 Sastamala.

Tässä meidän yhteystietomme ja sähköpostin liitteenä tuorein esite perheohjauksesta:

Virpi Maakanen puh. 040 668 2552 (alle kouluikäiset)

Eeva Kaistamo puh. 040 668 2637 (alakouluikäiset)

Krista Päkärä puh. 050 346 7128 (yläkouluikäiset)

sähköpostit muotoa [email protected]

Yhteyttä voi toki ottaa keneen tahansa perheohjaajaan ja aina voi soittaa ja kysyä jos tuntuu siltä.

Perheohjaus on lyhytkestoista ja ennaltaehkäisevää, matalan kynnyksen palvelua. Perheohjaajat tekevät luottamuksellista työtä pääsääntöisesti perheiden kotona.

Perheohjaus auttaa löytämään omia voimavaroja sekä tarjoaa tukea vanhemmuuteen, kasvatukseen, vuorovaikutukseen ja arjen eri tilanteisiin, kun perheen omat keinot eivät tunnu riittävän.

Perheohjaaja tukee lasta tai nuorta ja hänen vanhempiaan yhdessä tai erikseen. Keinoja mm. toimivaan arjen hallintaan pyritään löytämään ohjauksen, neuvonnan ja yhdessä tekemisen keinoin. Perheohjaajat antavat myös nepsy- ja puhelinohjausta.

Kenelle?
Kaikille Sotesin alueen alaikäisten lasten tai nuorten perheille, joissa kaivataan apua lapsen tai nuoren kasvatukseen ja perheen toimintatapoihin.

Miten perheohjaukseen hakeudutaan?
Yhteydenotto perheohjaajaan voi tulla nuorelta, vanhemmilta tai heidän luvallaan esim. neuvolasta, opettajalta, koulun sosiaalityöntekijältä, terveydenhoitajalta tai muulta toimijalta nuoren verkostosta.

Hyvää yhteistyövuotta toivoen,

Virpi, Eeva ja Krista